Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Όχι στις απολύσεις

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7.11.2012 

Η Ομοσπονδία μας,μαζί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη σχεδιαζόμενη απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων - ανεξάρτητα από το πώς θα τις βαπτίσουν οι πρόθυμοι της τρικομματικής κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η λύση για μια αποδοτικότερη Δημόσια Διοίκηση δεν βρίσκεται στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στην απόλυση. Βρίσκεται στη σοβαρότητα της Πολιτικής Ηγεσίας. Οι κυβερνώντες αντί να τρέχουν ασθμαίνοντας να προλάβουν τις επιθυμίες των κυρίων της τρόïκα και των αφεντικών τους, θα έπρεπε να βοηθήσουν έμπρακτα τους εργαζόμενους στην αποστολή τους. Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. κάλεσε και καλεί άλλη μια φορά τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα και συναινέσουν έτσι στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Καλούμε ακόμη:
-Τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και σήμερα στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις.
 -Όλους τους συναδέλφους να μην συνεργήσουν με τη συμμετοχή τους στους μηχανισμούς που συγκροτούνται με σκοπό την προώθηση των απολύσεων συναδέλφων μας είτε μόνιμων, είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου. Να επισημανθεί ότι οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου, έχουν τα ίδια δικαιώματα και τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Στη περίπτωση που σε κάποια Περιφέρεια έχει ξεκινήσει από τις Διευθύνσεις Διοικητικού συλλογή στοιχείων για συναδέλφους αορίστου χρόνου,- όπως μας καταγγέλθηκε-, οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε κάθε μορφής κινητοποίηση για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.
-Τους Περιφερειάρχες και την ΕΝ.Π.Ε. να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά μας και να ματαιώσουν τα σχέδια για απολύσεις. Οι Περιφερειάρχες άλλωστε γνωρίζουν ότι πρόσφατα - από το 2011 με τους νέους Οργανισμούς του Καλλικράτη - έχουν περιοριστεί οι οργανικές μονάδες στις Περιφέρειες, ενώ οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά την έλλειψη προσωπικού.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου