Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Kλιμάκωση αγωνιστικων κινητοποιήσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ' εντολή των επικυρίαρχων δανειστών - τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες. 
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να διασπάσει τη συνοχή των εργαζομένων, δεν διστάζει να προχωρήσει σε νέα εκβιαστικά διλήμματα. Συγκεκριμένα ετοιμάζει πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία θα εντάξει στο «πρόγραμμα κινητικότητας» το σύνολο των ΙΔΑΧ, των καθοριζόμενων από το σχετικό νόμο κλάδων και ειδικοτήτων, εφόσον οι Υπηρεσίες δεν αποστείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις και καταστάσεις εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Η εξέλιξη αυτή, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη μαζί με τις Ομοσπονδίες που αντιστέκονται στην ανθρωποφαγική πολιτική των απολύσεων, που αφήνει πίσω της κοινωνικά ερείπια.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις, αύριο Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 13.00, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς και την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΟΣΕ–ΙΚΑ, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, στις 10:00 π.μ., έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Στουρνάρη 30), η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, με αίτημα να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008. Υπενθυμίζεται ότι το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με απόφαση του θεωρεί ότι εξαιτίας των αυξημένων αναγκών που έχει το ΙΚΑ σε προσωπικό είναι επιβεβλημένη η παραμονή στο ΙΚΑ των εργαζόμενων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 καθώς και ο άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008.
Τονίζουμε, τέλος, ότι η το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη Γενικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.
Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί. 
Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου