Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης


Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013, σειρά πιστοποιημένων προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προγράμματα, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-13») και προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. αποσκοπούν στην αποτελεσματική υλοποίηση των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς κύκλους. Στο θεματικό κύκλο «Διοικητική Μεταρρύθμιση και Αποκέντρωση», διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Τόπος Διεξαγωγής: ΤΡΙΠΟΛΗ
Θεματικός Κύκλος: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τίτλος: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Έναρξη: 22/04/2013 

Λήξη: 25/04/2013 
Διάρκεια (Ωρες): 28

Ομάδα - Στόχος: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπαλλήλους όλων των κατηγοριών (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε., Υ.Ε.) που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή του συστήματος Διοίκησης μέσω στόχων και μέτρησης της αποδοτικότητάς της, δηλαδή στον καθορισμό, την παρακολούθηση και μέτρηση στόχων και δεικτών αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας τους. Προτεραιότητα θα δοθεί σε στελέχη που υποδεικνύονται από την Υπηρεσία τους. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση των γνώσεων και την ανάπτυξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων για την εφαρμογή του συστήματος Διοίκησης μέσω στόχων και μέτρησης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Χρονική Διάρκεια: 28 ώρες

Θεματικές Ενότητες:
1. Έναρξη του Προγράμματος. Γενική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013». Στόχοι και περιεχόμενο του προγράμματος
2. Σύστημα Διοίκησης μέσω στόχων: θεσμικό πλαίσιο (Ν.3230/2004 – Εγκύκλιοι ΥΠ.ΕΣ.), βασικές έννοιες, αρχές και στάδια ανάπτυξης και εφαρμογής συστήματος Στρατηγικής Διοίκησης στο δημόσιο τομέα. 
3. Στρατηγικός σχεδιασμός και Στοχοθεσία: σχεδιασμός δράσεων – προγραμματισμός βάσει στόχων, διαδικασία στοχοθεσίας-καθορισμού και ιεράρχησης στόχων.
4. Συστήματα και δείκτες μέτρησης της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στις δημόσιες υπηρεσίες: δείκτες μέτρησης, συλλογή, επεξεργασία και χρήση κατάλληλων δεδομένων και πληροφοριών για τη μέτρηση της αποδοτικότητας, εκθέσεις αξιολόγησης αποτελεσμάτων, προτάσεις βελτίωσης.
5. Πρακτικές Εφαρμογές του Συστήματος Διοίκησης μέσω στόχων (Εργαστήριο)
6. Αξιολόγηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων των Εκπαιδευομένων Προκειμένου οι συμμετέχοντες/χουσες να λάβουν Βεβαίωση Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ανελλιπώς το πρόγραμμα και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων και δεξιοτήτων.
Η ανωτέρω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για να προχωρήσετε σε Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου