Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ
24 100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Mail:adedy.messinias@gmail.com
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το εργατικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων πιστό στις δημοκρατικές αρχές του, στις ιδέες της ισότητας, της αλληλεγγύης, του ουμανισμού και σεβόμενο τους αγώνες των μελών του, καταδικάζει κάθε μορφή βίας πολιτική και κοινωνική. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και η άνθιση του νεοφασισμού, έχουν αιτίες βαθιά πολιτικές και κοινωνικές και μας ξεπερνούν σε εθνικό επίπεδο.
Ο νεοφιλελευθερισμός, η αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων οδηγούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στην οικονομική ανέχεια.
Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η εκμετάλλευση των φτωχότερων χωρών από τις λεγόμενες αναπτυγμένες, καθώς και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε αυτές, οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην μετανάστευση. Η μετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με κλείσιμο συνόρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλα μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα. Όσο οι συνθήκες που τη δημιουργούν, θα υπάρχουν οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μετακινούνται. Οι λαοί δεν πρέπει να εχθρεύονται ξένους λαούς και εμείς δε πρέπει να περιθωριοποιούμε τους μετανάστες, γιατί έτσι αυξάνεται η παραβατική συμπεριφορά.
Μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να αναγνωρίζει και να σέβεται τα δικαιώματα όλων των ομάδων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ιδεολογίας, γενετήσιου προσανατολισμού. Ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρίες το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει εκπαίδευση,περίθαλψη και εργασία.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ο νεοφασισμός δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία, για τη δημοκρατικότητα της οποίας έχουν γίνει αγώνες, ενώ η ξενοφοβία και ο ρατσισμός αποτελούν εκδηλώσεις του.
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες να αντισταθούν σε ακραίες ιδεολογικές εκδηλώσεις και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ατομικά και πολιτικά.
Τέλος χαιρετίζει πρωτοβουλίες φορέων και σωματείων που σκοπό έχουν την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων, όπως το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην πόλη μας, στις 12 και 13 Οκτώβρη.

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας 
Λέκκα Νικολίνα                                                             Κάρκαλης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου