Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σταματά προσωρινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο

Σταματούν προσωρινά οι διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού στο δημόσιο μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», με το οποίο εισάγονται αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα, τους καλεί να μην προχωρήσουν προς το παρόν, στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης για την επαγγελματική ικανότητα και καταλληλότητα των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.
Στο σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία διαβούλευσής του την Τρίτη, περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του Π. Δ. 318/1992 (ΦΕΚ 161), το οποίο αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Με το δεδομένο αυτό και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο – εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης «παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του Π. Δ. 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών, καλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την εγκύκλιο αυτή στους φορείς που εποπτεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου