Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οργανωτικό Πλαίσιο ΑΔΕΔΥ

Προς:
Ομοσπονδίες-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οργανωτικό Πλαίσιο
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ. 82/13-02-2014 εγγράφου μας σχετικά με το Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού – απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το επόμενο διάστημα, επανερχόμαστε υπενθυμίζοντας και επισημαίνοντας τα εξής:
Όπως είναι ήδη γνωστό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την από 3/2/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου, για κλιμάκωση και εντατικοποίηση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, μέσα από την όξυνση της επίθεσης στο Δημόσιο Τομέα αλλά και μπροστά στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων που ξεκινούν στις 22 Μάρτη με τη λήξη του οκτάμηνου της Διαθεσιμότητας, αποφάσισε την πραγματοποίηση –σε πρώτη φάση- 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, στις αρχές του 2ου δεκαήμερου του Μάρτη καθώς και κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης, στη Βουλή, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσίμων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.
Γίνεται σαφές ότι η επιτυχία της απεργιακής αυτής κινητοποίησης, ως μοχλού πίεσης για την απόσυρση του Νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι κρίσιμης σημασίας και συνεπώς η συμμετοχή όλων στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα είναι απολύτως απαραίτητη.

Κατόπιν των παραπάνω και σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό υπογραμμίζουμε τα εξής:

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
1. Βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με σκοπό τη διεύρυνση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.
2. Έχει ήδη υλοποιηθεί πρόγραμμα περιοδειών στην Περιφέρεια εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων.
3. Καλεί τις Ομοσπονδίες – Μέλη μας να διοργανώσουν ΑΜΕΣΑ πρόγραμμα συγκεντρώσεων και επισκέψεων σε όλους τους χώρους εργασίας του Λεκανοπεδίου Αττικής, με τη συμμετοχή στα κλιμάκια και μελών της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (ή/και του Γενικού Συμβουλίου) και να ενημερώσουν εγκαίρως στο e-mail:adedy1@adedy.gr ή στο φαξ: 210 3246165 ή στο 2131616901-902.
4. Καλεί τις Ομοσπονδίες – Μέλη μας και τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να μεριμνήσουν (στην Περιφέρεια σε συνεργασία και με τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία των αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσής τους.
5. Καλεί τις Ομοσπονδίες – Μέλη μας να προχωρήσουν σε διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου (ακόμα και κοινών συνεντεύξεων Τύπου ανά χώρο, π.χ. οι Ομοσπονδίες του χώρου της Παιδείας, οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, οι Ομοσπονδίες του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ο.κ.) με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας και την ανάδειξη των προβλημάτων διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Υποδομών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε κάθε τομέα – Ανάπτυξη άλλων μορφών προβολής και ενημέρωσης των πολιτών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου