Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο

Το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και ο τρόπος που θα γίνει, θα κυριαρχήσουν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας, σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Θέμα της γ.σ. είναι: «Ενημέρωση και συζήτηση των μελών του συλλόγου για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αξιολογήσεις, την ακύρωση της αξιολόγησης, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις», καθώς και οι γενικότερες εξελίξεις.
Ερωτώμενος από το «Θάρρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Αθανασόπουλος, τόνισε ότι οι υπάλληλοι δεν είναι αντίθετοι με την αξιολόγηση, αλλά με τον τρόπο που προωθείται.
Η παράταση που είχε δοθεί για την αξιολόγηση εκπνέει στο τέλος Ιουνίου, αλλά, καθώς φαίνεται, ούτε υπάλληλοι ούτε διευθυντές θα προχωρήσουν σε αυτή.
Κατά τον κ. Αθανασόπουλο, η λεγόμενη αξιολόγηση το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι τον «κανιβαλισμό» μέσα στο Δημόσιο: «Εμείς δεν είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά σε αυτή τη μορφή, που αναιρεί τον όρο και την έννοια αξιολόγηση. Δεν υπάρχει υπάλληλος που είναι κατά της αξιολόγησης. Κατά των ποσοστώσεων είμαστε. Δηλαδή, των ποσοστών βαθμολόγησης των υπαλλήλων. Είναι σίγουρο ότι με τον τρόπο αυτό θα αδικηθούν άνθρωποι. Πώς οπωσδήποτε ποσοστό 15% σε μια υπηρεσία είναι ανεπαρκές; Ο μόνος τρόπος να ήταν αντικειμενική η αξιολόγηση, είναι αυτή να απορρέει από τους στόχους και τις επιδιώξεις της κάθε υπηρεσίας. Και βάσει της εκπλήρωσης των στόχων αυτών να γίνεται η αξιολόγηση. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο επιμερισμός της ποσόστωσης θα έρθει από την Τρίπολη. Πόσο δίκαιο μπορεί να είναι αυτό;».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων πρόσθεσε ότι σε πολλές περιοχές το σύνολο των αξιολογητών έχει αρνηθεί να προχωρήσει σε αυτή, όπως στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κ.α.: «Αυτό που θέλουν να κάνουν δεν είναι αξιολόγηση. Εμείς συμφωνούμε με τις απόψεις της Ομοσπονδίας μας και στόχος είναι να ακυρωθεί αυτή η διαδικασία. Είχαμε και μια πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές μας, οι οποίοι κατανοούν το πρόβλημα και τι θα συμβεί αν γίνει έτσι αξιολόγηση. Αν γίνει αυτή η αξιολόγηση και αδικηθούν συνάδελφοι, θα υπάρξει δίωξη και από τις Ομοσπονδίες, αλλά και από τον υπάλληλο που αδικήθηκε, και έτσι οδηγούμαστε σε ένα είδος κανιβαλισμού μέσα στο Δημόσιο».

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου