Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πρώτη υποψήφια για χρεοκοπία η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί την Ελλάδα στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία σε νέα μελέτη της η BlackRock.
Βάσει του δείκτη κινδύνου που διαμορφώνεται βάση των δημοσιονομικών στοιχείων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τελευταία με την εξυπηρέτηση του χρέους της.
Επιβαρυντικά για την Ελλάδα, κατά την BlackRock, λειτουργεί η πολιτική αστάθεια, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σε μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία, οι οποίες είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.
Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.
Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Στον αντίποδα, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, η Βρετανία τρεις και η Ολλανδία δύο.
Η λίστα ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου