Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου ΟΣΥΑΠΕ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 25/07/2014
Αρ. Πρωτ : 45

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, κατά την συνεδρίασή του στις 24-7-2014 συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τον αγώνα των εργαζομένων στις Περιφέρειες ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον ν. 4250/2014. Διαπίστωσε ότι είναι σχεδόν καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Πάνω από το 90% των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας έχουν αρνηθεί την αυτοαξιολόγησή τους είτε έχοντας παραδώσει τα σχετικά έντυπα στα σωματεία τους, είτε αρνούμενοι να παραλάβουν οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σχέση με την αξιολόγηση. Είναι επίσης πρωτόγνωρη η συσπείρωση των εργαζομένων, που εκφράστηκε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και διαδικασίες. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από δικαστικές αποφάσεις και «εντολές».
Δεν μας πτοεί κανένας εκβιασμός, καμιά πειθαρχική δίωξη. Η μαζικότητα στους αγώνες μας αποτελεί ασπίδα προστασίας για όλους μας.
Καμιά κυβέρνηση, κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε.
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα.
Δεν υλοποιούμε τον νόμο της αξιολόγησης, σε όλα τα προβλεπόμενα στάδια, δεν πειθαρχούμε στις εγκυκλίους και τις «εντολές» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κανένας ελιγμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, ότι θα σταματήσουν τις αντιλαϊκές «αναδιαρθρώσεις» στο δημόσιο. Εξάλλου οι ίδιοι οι επιμερισμοί των ποσοστώσεων, που έχουν ήδη κάνει τα στελέχη της διοίκησης, που τάχθηκαν με το μέρος της κυβέρνησης (γενικοί Δ/ντές) αποτυπώνουν και τις προθέσεις τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν αυτά της Περιφέρειας Αττικής, όπου γενικός Δ/ντής προσδιόρισε το 24% των υπαλλήλων του «Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης» να βαθμολογηθούν με βαθμό κάτω από 6, ενώ άλλος προσδιόρισε για κάτω από 6 τις καθαρίστριες και τους οδηγούς!!!
Κάτω από 6 δηλαδή στα τμήματα και τις αρμοδιότητες που θέλουν να παραδώσουν και να εκχωρήσουν στις πολυεθνικές και τους εργολάβους. Υλοποίησαν με αυτόν τον τρόπο τον προβλεπόμενο επιμερισμό, σύμφωνα με τις «προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής», όπως επιτάσσει και ο νόμος της αξιολόγησης.
Προχωράμε με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες. Με Γενικές Συνελεύσεις, οργανώνουμε τη δράση μας, υλοποιούμε τις αποφάσεις, που ήδη έχουμε πάρει.
Κανένας εργαζόμενος δεν παραδίδει έκθεση αυτοαξιολόγησής του στη Διοίκηση.
Κανένας προϊστάμενος δεν εισηγείται, κανένας διευθυντής δεν βαθμολογεί.
Δεν δεχόμαστε καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση, καμιά Ιδιωτικοποίηση.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για νέες αποφάσεις και οποιασδήποτε μορφής δράσεις, που μπορεί να χρειαστούν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου