Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

630.000 ευρώ έχασε το Δημόσιο μόνο από το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας που είναι κλειστό

Το ποσό των 630.000 ευρώ στερήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο με την επί 18μηνη αναστολή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο «Θάρρος» το μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες, Δ. Φαββατάς.
Κατά τα λεγόμενά του, αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη θα λειτουργήσει περί τα τέλη Αυγούστου.
Ήδη έχει γίνει η διαπίστευση των μηχανημάτων, η πιστοποίησή τους, η εκπαίδευση του προσωπικού και απομένουν οι σχετικές υπογραφές από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, για την επαναλειτουργία του.
Όλη αυτή η διαδικασία κόστισε περίπου 39.000 ευρώ και το 18μηνο που παρέμεινε κλειστό το ΚΤΕΟ το Δημόσιο έχασε 630.000 ευρώ, αφού προτού ανασταλεί η λειτουργία του εισέπραττε περίπου 30-35.000 ευρώ το μήνα.
«Είναι κρίμα, παρά την οικονομική συγκυρία, οι υπηρεσίες που προσφέρουν υπηρεσίες να παραμένουν κλειστές», σχολίασε ο κ. Φαββατάς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει. Ωστόσο, προσέθεσε και άλλη μία παράμετρο, το γεγονός της στελέχωσης με προσωπικό, ενώ παρατήρησε με πικρία ότι, αν κινούσε τη συγκεκριμένη διαδικασία ιδιώτης, θα είχε τελειώσει μέσα σε μία εβδομάδα.
«Δυστυχώς, το υπουργείο Μεταφορών και η Περιφέρεια όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και αλλού, έκλεισαν τα δημόσια ΚΤΕΟ, άγνωστο για ποιους λόγους», συνέχισε.
Το μέλος της ΟΣΥΑΠΕ παρατήρησε πως «7-8 άτομα από το ΚΤΕΟ και το υπουργείο Μεταφορών έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και το ΚΤΕΟ λειτουργεί οριακά. Θα πρέπει να βρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό, που θα πρέπει και να εκπαιδευτεί».
Τα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν παραμείνει κλειστά από την 1η Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο εφαρμογής συγκεκριμένου νόμου που είχε ψηφιστεί το 2012.
Από αυτά έχουν αποκλειστεί οι έλεγχοι στα δίκυκλα, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Φαββατά, στο δημόσιο ΚΤΕΟ οι τιμές είναι 20-30% χαμηλότερες για τα αυτοκίνητα σε σχέση με το ιδιωτικό. Υπάρχουν, δε, ειδικά τιμολόγια για ανέργους και ΑμεΑ.

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr - Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου