Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τραγικές συνθήκες στα ελληνικά νοικοκυριά

Συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών στα χρόνια του Μνημονίου αποκαλύπτει σε έρευνά της η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία έχουν διπλασιαστεί οι οικογένειες που αδυνατούν να προσφέρουν βασικά αγαθά στα παιδιά τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση σχεδόν διπλασιάστηκαν από 4% το 2009 σε 7,4% το 2013, ενώ η μη πρόσβαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έφθασε στο 4,4% το 2013 από 1,1% που ήταν το 2009.
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το 20,8% των φτωχών νοικοκυριών, με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, ενώ το 15,4% δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του παιχνίδια εσωτερικού χώρου.
Παράλληλα, το 68,7% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά την συμμετοχή των παιδιών του σε σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις με ίδιους οικονομικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου