Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν μία εβδομάδα το χρόνο για μετακίνηση από και προς τη δουλειά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung Mobile Europe, oι Ευρωπαίοι ξοδεύουν περίπου 45 λεπτά για τη μετακίνησή τους προς και από τη δουλειά τους κάθε μέρα, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερες από 7 ολόκληρες μέρες το χρόνο.
Καθώς ο χειμώνας κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία του, από το 40% Ευρωπαίων που χρησιμοποιούν τακτικά τα μέσα μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, περίπου το 50% αναζητά τρόπους, ώστε να μετατρέψουν αυτόν τον αντιπαραγωγικό χρόνο σε κάτι πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο μέσος όρος του χρόνου μετακίνησης διαφέρει στην Ευρώπη, με τους Βέλγους να έχουν την πιο χρονοβόρo καθημερινή μετακίνηση στα 52 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τους εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι είχαν την πιο σύντομη καθημερινή μετακίνηση στα 36 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τις πιο μεγάλες διαδρομές, με μέσο όρο 49,40 λεπτά.
Παρόλο που η πλειονότητα όσων μετακινούνται κατά κύριο λόγο οδηγούν (61%), σχεδόν το 1/3 παράλληλα χρησιμοποιεί ποδήλατο (12%) ή περπατά (20%) προς τη δουλειά κάθε μέρα, ένα ποσοστό που το επηρεάζει ο χειμωνιάτικος καιρός, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα μέσα μεταφοράς. Οι Βέλγοι (23%) και οι Ιταλοί (23%) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά, ενώ οι Πολωνοί προτιμούν το λεωφορείο (37%). Οι Έλληνες, από την άλλη, με ποσοστό 57% προτιμούν τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ενώ το 29% πηγαίνει στη δουλειά, περπατώντας και το 23% επιλέγει το λεωφορείο.
Σύμφωνα επίσης με την έρευνα της Samsung, για να κάνουν πιο ευχάριστη τη μετακίνηση τους, οι Ευρωπαίοι κατά κύριο λόγο ακούν μουσική (64%, για την Ελλάδα αυτό το ποσοστό φτάνει το 73%), όμως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων καταναλώνουν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω τους (21%) ή πραγματικά μην κάνοντας τίποτα (15%) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Στην Ελλάδα, το 20% όσων μετακινούνται χρησιμοποιούν tablets. Τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones συνεχίζουν να έχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση, καθώς το 80% έχει πάντα μαζί του ένα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένα 7% του πληθυσμού δεν έχει κάποιο προϊόν τεχνολογίας μαζί του.
Για εκείνους που μετακινούνται και θέλουν να αξιοποιήσουν παραγωγικά το χρόνο τους, η Samsung προτείνει το GALAXY TAB S ώστε οι ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να συμβιβάζονται στη ψυχαγωγία τους. Με οθόνη Super ΑMOLED που προσφέρει ζωντανά χρώματα, το GALAXY TAB S είναι το πιο λεπτό και το πιο ελαφρύ tablet της Samsung μέχρι σήμερα και αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, ιδανική λύση για τις δυσκολίες της μετακίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Super AMOLED tablet συνδυάζει την πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης με μία πλήρη γκάμα του καλύτερου περιεχομένου για μία ασύγκριτα διασκεδαστική εμπειρία. Επίσης, το GALAXY TAB S έχει ακόμα πιο ενισχυμένη απόδοση για εύκολο multitasking, ενώ διαθέτει μοντέρνο, κομψό και πρακτικό σχεδιασμό.

Η έρευνα
Η έρευνα διεξήχθη από την One Poll σε 7.500 ενήλικες σε 12 χώρες της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία και Ελβετία) στο διάστημα από 6 Νοεμβρίου – 18 Νοεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου