Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μετατρέψτε το γραφείο σας στον ιδανικό χώρο εργασίας

«Ο εργασιακός σας χώρος θα πρέπει να σας ταιριάζει σαν ένα καλοραμμένο κοστούμι» λέει ο εργονόμος από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, David Rempel.
(Εργονομία είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης, υγείας και ευεξίας μέσω της συμβολής στο σχεδιασμό εργαλείων, μηχανών, μεθόδων και περιβάλλοντος εργασίας. Πηγή: Wikipedia).
Αν λοιπόν ο χώρος εργασίας σας δεν είναι προσαρμοσμένος ακριβώς στις ανάγκες σας, τότε επηρεάζεται η απόδοσή σας. Αν μάλιστα αγνοήσετε την ένταση και τους πόνους στους ώμους, το λαιμό, τους καρπούς και την πλάτη σας, τότε αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.
Αν όμως ακολουθήσετε τα σωστά βήματα και κάνετε τον εργασιακό σας χώρο «του κουτιού» -πάντα για τις δικές σας ανάγκες- τότε μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση και την παραγωγικότητά σας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η απόδοση αυξάνεται κατά 10-15%, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να βελτιώσετε με απλούς τρόπους τον εργασιακό σας χώρο, για καλύτερη υγεία και παραγωγικότητα:
1. Μην καμπουριάζετε επάνω στο γραφείο σας
Αν καμπουριάζετε ασκείται μεγάλη πίεση στο λαιμό και τη μέση σας, με αποτέλεσμα να αυξάνετε τις πιθανότητες να τραυματιστείτε. Οι περισσότεροι τείνουν να καμπουριάζουν επειδή δε βλέπουν καλά τους χαρακτήρες στην οθόνη του υπολογιστή τους.

2. Διευκολύνετε τον εαυτό σας στο να διαβάζετε και να βλέπετε καλύτερα
Ακόμη κι αν έχετε οθόνη widescreen μπορεί να κουράζετε τα μάτια σας. Για να καταλάβετε αν τα γράμματα στην οθόνη σας έχουν το σωστό μέγεθος κρατήστε ένα χαρτονόμισμα μπροστά από αυτή. Τα γράμματα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το ίδιο μεγάλα όσο ο αύξων αριθμός επάνω στο χαρτονόμισμα.

3. Πάρτε ακουστικά
Αφήστε κάτω το τηλέφωνο και ζητήστε από το διευθυντή σας να σας πάρει ειδικά ακουστικά. Είναι καλύτερα για το λαιμό και τους ώμους σας.

4. Ρυθμίστε σωστά την καρέκλα σας
Αν η καρέκλα σας είναι πολύ χαμηλή ή πολύ ψηλή επιβαρύνετε πολύ τη μέση σας. Τα πόδια σας θα πρέπει να ακουμπούν άνετα το πάτωμα.

5. Τοποθετήστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο ύψος των αγκώνων
Αφού ρυθμίσετε κατάλληλα την καρέκλα σας, ρυθμίστε και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας στο ύψος των αγκώνων σας.

6. Χρησιμοποιείτε λεπτό κι επίπεδο πληκτρολόγιο
Όσο πιο χοντρό είναι το πληκτρολόγιο (ή σε υπερυψωμένη θέση) τόσο οι καρποί σας τείνουν προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να αυξάνετε τις πιθανότητες να προκαλέσετε τραυματισμούς στους καρπούς και τους αγκώνες σας.

7. Η οθόνη του υπολογιστή να είναι στο ύψος των ματιών
Αν είναι πολύ ψηλά, πολύ χαμηλά, πολύ κοντά ή πολύ μακριά επιβαρύνετε το λαιμό σας, καθώς ασκείτε μεγάλη πίεση σε αυτόν ενώ προσπαθείτε να δείτε καλά την οθόνη.

8. Τοποθετήστε την οθόνη στη σωστή θέση
Καθίστε με την πλάτη σας στο παράθυρο για να μειώσετε τις αντανακλάσεις και να βλέπετε καλύτερα την οθόνη.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου